Ondernemen vanuit je zielsmissie en levensmissie

Zielsmissie ontdekken en ondernemen

Hoe kun je jouw zielsmissie ontdekken en van daaruit ondernemen? Dit is vandaag de dag een hot topic. Veel mensen voelen diep van binnen dat ze een zielsmissie of levensmissie hebben en willen hieraan vormgeven door te ondernemen.

Geloof jij dat je een zielsmissie hebt? Als je dit artikel leest, dan ga ik ervan uit dat jij dat zo voelt. Je weet diep van binnen dat jij hier iets te doen hebt op aarde. Dat jij mag bijdragen aan iets dat groter is dan jijzelf. Maar wat en hoe? Dat weet je misschien nog niet.

Nou, dan zit je hier goed. Want ik ga je alles uitleggen over je zielsmissie ontdekken en hoe je van daaruit kunt ondernemen. Kort en krachtig. Want jouw tijd is kostbaar. En de mijne ook. 😉

Waarom je zielsmissie ontdekken?

Steeds meer mensen worden ‘wakker’, in de zin dat ze inzien dat de wereld zoals we die nu gebouwd hebben, compleet zinloos is ingericht. Zonder enige bezieling. De meeste mensen gaan als zombies door het leven en doen wat van hen verlangd wordt, zonder dat ze begrijpen – of zelfs weten – waarom.

Daar hoor jij waarschijnlijk niet bij, anders was je niet bij dit artikel terechtgekomen.

Jij bent juist op zoek naar zingeving. Je wilt iets doen met je leven. Je voelt dat je een belangrijke bijdrage aan de wereld mag leveren.

Je zielsmissie komt uit je ziel

Die belangrijke bijdrage is jouw zielsmissie of zielsopdracht. Je beseft diep van binnen dat je hier niet compleet willekeurig terechtgekomen bent. Als ziel heb je er namelijk bewust voor gekozen om hier te zijn. Hier, nu, op aarde. In dit lichaam, in dit leven.

Het is daarom ook geen toeval dat je nu dit artikel leest. Jij bent een van de mensen die zich mag herinneren dat je een ziel bent. Een ziel met een menselijke ervaring. Een spiritueel wezen op aarde.

Dat is wie je bent: een ziel. Een ziel met gedachten, emoties en een lichaam. Je bent niet je lichaam. Niet je emoties. Niet je gedachten. Jij bent de ziel, de bestuurder. Jij beweegt het lichaam, denkt de gedachten en voelt de emoties.

Wat is een zielsmissie?

Ziel en missie

Wat is een zielsmissie? Mensen hebben hier verschillende beelden bij. Heel strict genomen is je zielsmissie de missie van je ziel. Je ziel; dat ben jij. Wat is de ziel dan, vraag je misschien?

Wat is je ziel?

Je ziel is het bewustzijn achter alles in je leven. Het is de vonk die jouw lichaam leven geeft. Je ziel is een individuele entiteit, maar tegelijkertijd onderdeel van God en één met alles. Je ziel is de werkelijke bestuurder in je leven. Veel mensen laten zich leiden door hun gedachten en emoties. Ze koppelen hun identiteit eraan (ego). Maar je werkelijke identiteit is je ziel.

Ik kan hier nu nog dieper op ingaan, maar dat heeft weinig zin. Wil je echt meer leren over je ziel en je ziel ervaren, dan raad ik je aan om jezelf in pranic healing te verdiepen of een ander spiritueel of religieus systeem naar keuze.

Dat laatste gezegd hebbende, kunnen we stellen dat de ziel universeel is. Iedere religie en spirituele stroming heeft wel een bepaald concept van de ziel. Waarheid is altijd universeel, ongeacht de vorm. Dit bewijst dat de ziel Waarheid is.

Je ziel heeft een missie hier op aarde

Even kort door de bocht: je ziel incarneert gedurende meerdere levens. Incarnatie betekent zoveel als indalen. Een deel van jouw ziel daalt vanuit hogere energetische dimensies naar de lagere materiële dimensies, om in een lichaam te gaan zitten en daar de bestuurder van te worden.

Je ziel doet dat niet voor de lol (al mag je echt wel lol hebben!).

Je hebt als ziel bepaalde lessen te leren, karmastukken te verwerken en een bijdrage te leveren, zodat je als ziel kunt groeien.

Dat is in grote lijnen ook je zielsmissie. De missie van jouw ziel is om te groeien en om uiteindelijk verlichting (eenwording met God) te bereiken. De kern van iedere ziel is al licht, alleen hebben we veel donkere stukken die ons tegenhouden om dat volledige licht te ervaren. Het aan de slag gaan met deze donkere stukken, is een missie voor iedere ziel. Zodat we (hopelijk) steeds dichterbij bij het innerlijke licht (God) komen, waarvan we onderdeel zijn.

Je zielsmissie in dit leven = je levensmissie

Zielsmissie en levensmissieZielsmissie in dit levenZielsmissie in dit levenZielsmissie in dit leven

Naast deze algemene zielsmissie, heb je ook nog een zielsmissie in dit leven, die ik daarom liever je levensmissie noem.

Deze levensmissie is onderdeel van je algemene zielsmissie. In dit leven heb jij bepaalde lessen te leren en dingen te doen. En dat is waar mensen vaak op doelen als ze het over hun zielsmissie hebben (wat dus eigenlijk je levensmissie is).

Je levensmissie ontdekken: hoe?

Er zijn werkelijk talloze manieren om achter je levensmissie (je zielsmissie in dit leven) te komen. Sowieso heeft het altijd iets te maken met jouw talenten, persoonlijkheid en levenservaringen. Er zijn veel methodes die je kunnen helpen om dit te ontdekken.

Denk bijvoorbeeld aan bepaalde persoonlijkheidstests, aan analyses vanuit astrologie, tzolkin en human design, of methodes zoals ikigai. Je kunt erop mediteren, een helderziende inschakelen, noem het maar op.

Vind hier vooral je eigen weg in. Als jij je ergens toe aangetrokken voelt, kan het je inzichten geven. Ik kan het niet voor jou bepalen. Volg je hart. Het blijft een persoonlijk proces. Wel kan ik je dit boek aanraden, waarin je 21 dagen lang oefeningen krijgt om dichter bij je ziel en missie te komen (Engels). Het heeft mij erg geholpen om mijn missie nog scherper te krijgen!

Een aantal jaar geleden schreef ik een blogbericht over je missie en visie bepalen, hier kun je vast nog wat nuttige informatie uithalen – let wel op, dit bericht is verouderd en geeft niet per se mijn huidige kennis weer.

Ook kun je hier een gastblog lezen over misverstanden rondom je missie vinden.

Ondernemen vanuit je zielsmissie of levensmissie

Als jij bij dit artikel terecht bent gekomen, wil je vast meer weten over ondernemen vanuit je zielsmissie. Dat betekent heel simpel gezegd dat jouw bedrijfsmissie, je missie met je bedrijf, op jouw levensmissie en zielsmissie afgestemd mag zijn.

Je hoeft je levensmissie niet 100% helder te hebben om een heldere bedrijfsmissie te hebben. Ondernemen leer je net zoals lopen met vallen en opstaan. Dé perfecte start of hét perfecte uitgangspunt bestaat niet.

Wel heb ik een geweldig programma, wat een fantastische start is als je vanuit je ziel wilt ondernemen. Check er hier alles over.

Het belangrijkste is dat je in grote lijnen weet wat je wilt bereiken in dit leven. Wat belangrijk voor je is. Dat is een goed startpunt en van daaruit kun je meer ontdekken over jouw levensmissie of bedrijfsmissie. Vaak heb je al een bepaald gevoel, een bepaalde intuïtie en dat is genoeg. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Het is belangrijker om er gewoon voor te gaan en onderweg bij te leren.

3 soorten missies: zielsmissie, levensmissie en bedrijfsmissie

Bedrijfsmissie zielsmissie levensmissie

Ik snap dat het verwarrend is om het over 3 missies te hebben: je zielsmissie, levensmissie en bedrijfsmissie. Daarom hier nog even kort deze termen op een rijtje.

Als je gaat ondernemen, formuleer je een bedrijfsmissie. Dit is de missie die je met je onderneming wilt bereiken. Ideaal gezien vloeit deze bedrijfsmissie voort uit jouw levensmissie, die weer voortvloeit uit jouw zielsmissie.

Dus om verwarring te voorkomen, zijn er 3 missies.

Je zielsmissie = de algemene missie van iedere ziel. Om te groeien, karmastukken te verwerken, donkere stukken te helen, om uiteindelijk verlichting te bereiken.

Je levensmissie = de specifieke missie van je ziel in dit leven, wat heb jij in dit leven te doen, leren, ontdekken? Hoe groei jij als ziel in dit leven?

Je bedrijfsmissie = de missie met je bedrijf, die in lijn mag liggen met je levensmissie en zielsmissie.

Nu weet je dus wat ondernemen vanuit je zielsmissie werkelijk betekent. Het betekent simpelweg dat je bedrijfsmissie onderdeel is van je levensmissie en zielsmissie. Je draagt er met je onderneming aan bij.

Je bedrijfsmissie is dus niet je zielsmissie

Ik denk dat het belangrijk is om dit onderscheid te maken, want vaak maken we onze bedrijfsmissie veel groter dan het is.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger heel erg op zoek was naar mijn missie. Klopt mijn missie met mijn bedrijf wel, is het wel mijn zielsmissie, wat nou als ik niet het juiste doe? Dit soort vragen en twijfels hielden mij regelmatig bezig.

Nu heb ik daar geen last meer van, omdat ik begrijp dat mijn missie met mijn bedrijf niet mijn complete zielsmissie is. Het is er slechts een klein onderdeel van. Dit inzicht haalt voor mij de druk eraf. De druk om een perfecte missie met mijn bedrijf te formuleren.

Het is niet zo dat er maar één correcte missie voor jou bestaat

Ik had altijd het idee dat er maar één ding was dat ik met mijn bedrijf ‘moest’ doen: mijn zielsmissie. En als ik het niet deed, zou ik falen. Alsof je een soort opdracht van boven meekrijgt: ‘jij moet precies dit en niets anders doen met je onderneming’.

Gelukkig is het niet zo zwart-wit. Zolang je met je bedrijfsmissie bijdraagt aan jouw levenmissie en zielsmissie, zit je goed. Je hoeft het niet allemaal 100% te weten, het belangrijkste is dat het goed voelt – je leert onderweg meer.

Je mag daarom ook gerust meerdere bedrijven of bedrijfsmissies hebben. Zolang het maar voortvloeit uit wie jij ten diepste bent. Er zijn genoeg mensen met meerdere bedrijven: waarom zou maar één bedrijf hun echte zielsmissie kunnen zijn?

En als je zielsmissie alleen een bedrijf kan zijn, telt de rest van je leven dan niet mee? Is het dan niet belangrijk hoe jij je in relaties gedraagt, wat je buiten je bedrijf om doet of hoe je bijvoorbeeld jouw kinderen opvoedt? Natuurlijk is dat belangrijk! En net zo goed onderdeel van je zielsmissie of levensmissie. Daarom is het goed om het onderscheid met een bedrijfsmissie te maken.

Hoe ga je voor een goede bedrijfsmissie? Hoe ontdek of formuleer je die? Natuurlijk zijn er een paar voorwaarden om achter de juiste bedrijfsmissie te komen. Een bedrijfsmissie die echt bij jou (als ziel) past. En daarmee komen we opnieuw uit bij je levensmissie en zielsmissie.

Je bedrijfsmissie vloeit voort uit je levensmissie en zielsmissie

Je bedrijfsmissie ontdekken

Je bent hier niet voor niets terechtgekomen. En je hebt niet voor niets bepaalde dingen meegekregen. Je zit niet voor niets in je huidige lichaam.

Ok, zonder er doekjes om te winden: je krijgt als ziel in dit leven allerlei dingen mee. Ten eerste heb je bepaalde talenten. Dingen waar je goed in bent. Dingen die je heel leuk vindt, waar je veel passie voor voelt. Dingen die jij heel belangrijk vindt. Dit zijn allemaal hele belangrijke aanwijzers voor jouw missie in dit leven.

Dit betekent dus dat jouw missie niet héél specifiek is, als in ‘je moet x, y, z, doen’. Het is meer een bepaalde richting. Een rode draad door je leven. Dus meer: ‘doe iets waarmee je x, y, z bereikt.’ Er zijn meerdere wegen naar Rome. Het is aan jou om je bedrijfsmissie vorm te geven. Je roeit met de riemen die je hebt (je talenten, waarden, ervaringen, etc.) maar daarbinnen ben je vrij om je bedrijfsmissie vorm te geven. Meestal evolueert die bedrijfsmissie ook met jou en je bedrijf mee. Ik ken maar weinig ondernemers die al jaaaaren exact dezelfde bedrijfsmissie hebben.

Wil je meer over je bedrijfsmissie weten, kijk dan eens heel goed naar het Japanse concept ‘ikigai’. Dit kan je helpen om je bedrijfsmissie te ontdekken. Over ikigai heb ik ook een verouderde blog, maar nog steeds nuttig.

Zielswaarden

Naast je talenten, krijg je in dit leven ook bepaalde kernwaarden mee: je zielswaarden.

Ik noem dit nu zielswaarden, omdat het de waarden van je ziel in dit leven zijn, maar je kan dit dus net zo goed levenswaarden noemen. Of kernwaarden, maar helaas worden kernwaarden vaak verkeerd begrepen en verkeerd onderzocht. Dus om onderscheid te maken, noem ik het liever geen kernwaarden.

Je zielswaarden geven richting aan je leven. Het zijn de bouwstenen van jouw levensmissie. Deze zielswaarden komen omhoog tijdens belangrijke gebeurtenissen in je leven. Als je ze op een rijtje zet, weet je op een diep niveau wie je bent, waar je voor staat en wat jij de wereld te bieden hebt.

Als je jouw ervaringen, waarden, why, talenten, kwaliteiten, passies, etc. mixt, kom je uit bij een bedrijfsmissie die perfect op jou aansluit.

Als dit allemaal klopt, wordt het ook veel makkelijker om jezelf en je bedrijf effectief te vermarkten, omdat je dan helderheid en focus hebt. Je weet precies wie je bent, waar je voor staat, wat je te bieden hebt, wat jou uniek maakt en hoe je dat zo goed mogelijk aan de buitenwereld toont. Dan wordt het makkelijk om sterke content te maken, waarmee je de juiste klanten aantrekt.

  • Dan sta je 100% achter wat je doet.
  • Dan heb je 100% het gevoel dat je het juiste doet.
  • Dan zit je vol inspiratie en motivatie om je doelen te bereiken en ga je er 100% voor.

Je ziel in je business en content

Wil je dat ook bereiken?

Kijk dan eens naar mijn programma “ondernemen vanuit je zielswaarden”.

In 8 weken bouw je aan het fundament van je onderneming en marketing, zodat je jouw missie werkelijkheid maakt. Van binnen naar buiten. Vanuit je zielswaarden ga je naar je missie, om naar je aanbod en droomklant te gaan. Vervolgens treedt je naar buiten met magnetische content, zodat je die klanten ook echt aantrekt en zo je missie effectief in de wereld zet.

Zie ik je daar?