Website teksten laten schrijven of zelf doen?

website-teksten-laten-schrijven-of-zelf-doen.jpg

Worstel jij als ondernemer met de vraag: ‘website teksten laten schrijven of zelf doen’? Begrijpelijk en je bent echt niet de enige. Zeker als je een bewuste ondernemer bent die graag aan persoonlijke marketing doet.

Persoonlijke marketing is volledig afgestemd op wie je bent, zodat je personality voor je potentiële klanten voelbaar is. Eigenlijk kun je vandaag de dag niet anders. Je personality gebruiken in je marketing is namelijk dé manier om jezelf te onderscheiden en verkopen. Dus ook in je teksten.

Misschien vind je dat je dat zelf moet doen. Want wie kan dat nou beter dan jijzelf? Maar is dit ook echt zo? In dit blogartikel kijken we naar het schrijven van website teksten. En of je dat zelf moet doen of je toch liever kiest voor uitbesteden.

 

Website teksten laten schrijven? Gewoon lekker zelf doen

Stel je wilt geen website teksten laten schrijven, maar het zelf doen.

Laten we eens kijken naar het schrijven van wervende website teksten. Want ik neem aan dat je wervende teksten wilt, toch? Website teksten die jouw ideale klanten overtuigen om contact met je op te nemen of iets bij je te kopen. Teksten die bezoekers omtoveren tot klanten. Want daar draait het uiteindelijk om.

Misschien heb je de overtuiging dat je dat allemaal zelf moet doen.

 • Jij weet toch als geen ander wie je bent, wat je doet en wat je wilt zeggen?
 • Jij bent toch de expert in jouw vak?
 • En jij kent toch als geen ander je publiek of ideale klant?

Helemaal waar…

Maar weet je ook als geen ander hoe je sterke wervende teksten schrijft? Ken je alle technieken en formules die een ervaren copywriter gebruikt? Weet je hoe je van bezoekers klanten maakt?

Als dat zo is, dan zit je natuurlijk goed. En zo niet, dan kun je het leren. Dat kost je waarschijnlijk tijd en moeite, maar goede wervende teksten leveren je ook een hoop op. En het scheelt je eerlijk gezegd veel geld als je het zelf doet…

 

website-teksten-laten-schrijven-gewoon-lekker-zelf-doen.jpg

Er is dus helemaal niets mis met zelf je webteksten schrijven (check hier 11 snelle tips). Zeker niet als je ervan overtuigd bent dat je teksten goed presteren en je de resultaten bereikt die je graag ziet.

Maar wat als je die resultaten nu niet bereikt? En je geen tijd wilt verliezen?

Wat nu als…

 • Je wilt groeien, maar je hebt het gevoel dat je vastzit en niet verder komt.
 • Je boodschap niet goed overkomt en je piekert waar het aan ligt en of je het wel goed doet.
 • Je meer klanten wilt aantrekken met je website. Misschien heb je genoeg bezoekers, maar worden er te weinig klant.
 • Je niet de juiste klanten aan lijkt te trekken en je niet begrijpt waar het aan ligt.
 • Je het maximale uit je teksten wilt halen, maar je bezorgd bent dat je omzet en klanten misloopt.

…is alles zelf willen doen dan niet een beperkende overtuiging? Waarmee je jouw eigen groei blokkeert?

Zonde, want je weet wat je in je hebt. En je wilt graag het maximale uit jezelf en je website halen. Zodat je de juiste klanten werft en ze het beste kunt geven.

 

Is het dan niet beter om een professionele copywriter in te schakelen?

Waarom een website tekstschrijver een goede keuze is

Laat ik je eerst gelijk geven. Want een ander kan je teksten niet zomaar voor je schrijven en er net zoveel personality instoppen als jij. Toch kan het beter zijn om een professionele copywriter in te schakelen. Zo kun je mij als schrijfcoach inschakelen. Ik help je dan om zelf geweldige webteksten te schrijven.

Ook kun je teksten uitbesteden, en zelfs dan doe je het samen. De copywriter heeft namelijk jouw input nodig om goede teksten voor je te schrijven.

Een goede freelance copywriter of tekstschrijver gaat o.a. met je in gesprek over:

 • je doelen en wensen;
 • hoe je over wilt komen;
 • je ideale klanten;
 • wie je bent;
 • wat jou uniek maakt;
 • welke resultaten je klanten bij jou bereiken;
 • hoe jij je onderscheidt van de rest.

Hij kijkt naar alles wat je al geschreven hebt. En luistert naar hoe je praat. Hij verplaatst zich helemaal in je, zodat hij teksten schrijft die van jou lijken te komen.

Hij komt met ideeën waar je zelf niet op was gekomen. En laat je stukjes van jezelf zien die je niet zag.

Bovendien bespaart het je ontzettend veel tijd, moeite en energie. Die tijd en energie kun je nu in andere zaken stoppen.

Daarnaast kan een professionele copywriter je helpen om hoog in de zoekmachines te komen (daarom ook wel seo-tekstschrijver genoemd).

Maar wacht, want er is nog meer.

 

7 voordelen van je webteksten laten schrijven

7-voordelen-van-je-webteksten-laten-schrijven.jpg7-voordelen-van-je-website-teksten-laten-schrijven.jpg

Je webteksten laten schrijven door mij levert je snel resultaat op. Je teksten zijn binnen twee weken klaar. Maar dat is nog niet eens het belangrijkste. Hieronder 7 andere voordelen…

 1. Je krijgt teksten met jouw personality erin. Je bent er trots op, omdat ze volledig weerspiegelen wie jij bent.
 2. Je krijgt webteksten waarmee je 24/7 de juiste klanten aanspreekt en werft.
 3. Je krijgt teksten die de waarde van jou en je producten of diensten uitstekend weten over te brengen op je klanten.
 4. Uiteindelijk verloopt je hele verkoopproces gemakkelijker. Je bent zelf minder tijd en moeite kwijt aan het werven van klanten, omdat je teksten dat (grotendeels) voor je doen.
 5. Bovendien heb je teksten die steevast voor je blijven werken (je laat ze maar één keer schrijven) en je non-stop verbinden met je ideale klanten. Dat geeft vertrouwen en zekerheid.
 6. En omdat je jouw ideale klanten aantrekt, werk je met de klanten die jou plezier en energie geven. Met wie je ook nog eens geweldige resultaten bereikt. Heerlijk, toch?
 7. Kortom: teksten die je helpen om te groeien en het maximale uit jezelf en je onderneming te halen. Zodat je ook je klanten op het allerhoogste niveau kunt bedienen.

En dat is nog lang niet alles…

 

Je website teksten laten schrijven: meer weten?

Ben je benieuwd of je website teksten laten schrijven voor jou een goede keuze is? En wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Neem dan contact met me op.

Of schrijf je hier in voor een gratis consult.