3 redenen waarom manifesteren niet lukt + oplossingen

Manifesteren-lukt-niet-scaled-1

Manifesteren is geweldig. Maar soms doen we zó ons best en krijgen we toch niet wat we willen. Logisch dat dit tot frustratie of teleurstelling kan leiden. En daardoor wordt het nóg moeilijker om te manifesteren wat je wilt.

Waarom gaat het in godsnaam mis? Het helpt enorm om hier inzicht in te hebben. Want dan kun je eraan werken, zodat je uiteindelijk toch manifesteert waar je naar verlangt.

(Maar let op. Er zijn limieten, waardoor je met de wet van aantrekkingskracht niet alles kan manifesteren. Klik op de link als je daar meer over wilt weten.)

Heb je niet met deze limieten te maken, dan zijn dit drie belangrijke redenen waarom manifesteren niet lukt.

1. Je probeert te manifesteren vanuit een needy energie

Je denkt alles goed te doen. Je visualiseert, probeert je zo goed mogelijk te voelen, gebruikt affirmaties, een moodboard en noem maar op. Toch lukt het je niet om te manifesteren. Wat is er aan de hand?

Veel mensen komen vanuit een needy energie. Je hebt iets nodig om je goed te voelen. Je wilt iets hebben, in plaats van krijgen.

Je staat daarom niet open om te ontvangen, omdat je diep van binnen niet gelooft dat je het waard bent. Je gelooft ergens niet dat je het krijgt. Toch wil je het desperately hebben. En je voelt je niet goed genoeg, omdat je het nog niet hebt.

Als je zo’n energie naar het universum zendt, krijg je natuurlijk niks.

2. Je bent uit alignment, waardoor manifesteren niet lukt

Manifesteren lukt niet als je uit alignment bent. Je zit niet in je flow en je richt je op de ‘verkeerde’ doelen. Vaak wordt gezegd dat je alles aan kunt trekken dat je wilt, maar dit is een valkuil. Je kunt niet alles aantrekken. Niet moeiteloos in ieder geval.

Zo bestaan er verschillende verlangens. Er zijn ego-verlangens en zielsverlangens.

Je zielsverlangens kun je manifesteren met de wet van aantrekkingskracht. Maar ego-verlangens kosten veel tijd, moeite, controleren, forceren, etc.

Omdat ze niet in alignment zijn met wie jij werkelijk bent en wat jij werkelijk wilt, stroomt het niet. Vaak denken we wel te weten wat we diep van binnen willen, maar kan het toch een ego-verlangen zijn.

3. Je doet te veel moeite om te manifesteren

Veel mensen doen te veel moeite als ze iets proberen te manifesteren. Je gelooft bijvoorbeeld dat je hard moet werken om te krijgen wat je wilt. Dat je er alles aan moet doen om je doel te bereiken. Je zit daardoor heel erg in een pusherige, controlerende energie.

Een bekend punt voor veel mensen, omdat we opgroeien met een hard-werken-mentaliteit. Onzin, want je hoeft helemaal niet hard te werken om iets te ontvangen.

Natuurlijk moet je acties nemen, maar het gaat erom dat die acties vanuit alignment, flow en inspiratie komen. Niet dat je acties neemt vanuit angst, omdat je bang bent om tekort te schieten of iets niet te bereiken. Dat is pushen, forceren.

Geïnspireerde acties vanuit alignment vloeien voort uit wie je bent. Je wilt deze acties nemen omdat ze goed voelen. Ze ontstaan haast vanzelf. Niet vanuit angst of omdat je denkt het nodig te hebben om iets te bemachtigen.

Stop met het krampachtig vasthouden aan je verlangens

waarom-manifesteren-niet-lukt-1

Veel van deze situaties zijn terug te voeren op het krampachtig vasthouden aan je verlangens. Dit komt uit een soort controledrift voort. In plaats van iets te laten ontstaan, probeer je het te beheersen en naar je wil te buigen.

Vaak ben je ook té gehecht aan het resultaat. Dit komt allemaal uit ego voort. Je komt needy over, bent uit alignment en gaat vaak te veel moeite voor iets doen. De drie punten hierboven hangen dan ook vaak samen.

Voor mij was dit heel erg duidelijk op het gebied van liefde. Zo wilde ik al een tijdje de ultieme vriendin manifesteren. En ja, ik had een hoop dates en beleefde veel plezier. Dat ging lekker vanzelf. Maar als ik iemand dan écht leuk vond, ging het mis. Ik was te needy en gehecht.

Zo duwde ik mensen juist weg. Nou was dat wat ik nodig had. Want daar leerde ik juist van. Ik ben meer aan mezelf gaan werken en heb oude situaties die pijn deden verwerkt.

Vaak denk je dat je iets nodig hebt om je goed te voelen. Je zoekt naar het geluk buiten je. Die waardering buiten je. Dit zijn ego-verlangens. Je hebt immers iets buiten jezelf nodig om je goed te voelen.

Leer los te laten om te manifesteren

De kunst is om dat ego-deel achter je verlangens los te laten, zodat je kan manifesteren wat je wilt. Diep van binnen weet je dat je niets nodig hebt om je goed te voelen. Je moet het alleen herinneren. Dat is wie je in de kern bent: je ziel. En je ziel is al compleet.

Je ziel heeft niets buiten zichzelf nodig om gelukkig of volmaakt te zijn.

Toch is het heel normaal om op zoek te gaan naar geluk buiten jezelf. We groeien immers op in een maatschappij die daarop gebouwd is. Dus je denkt dan onbewust: ‘als ik maar xx verdien, dan ben ik gelukkig’. Of: ‘als ik eindelijk die persoon heb die van me houdt zoals ik ben, dan ben ik gelukkig’.

Dit is een illusie. Het punt is dat je gaat inzien en ervaren dat je al gelukkig bent. Dat je daarvoor niets of niemand nodig hebt.

Als jij je compleet gelukkig voelt, compleet van jezelf houdt, jezelf compleet waardeert; dan maakt het niet meer uit of je nu wel of niet je verlangen realiseert.

Juist dan trek je aan wat je wilt, zonder er echt moeite voor te doen. Dit is de kunst van het loslaten.

Het loslaten van de weerstand achter je verlangens. Het loslaten van het ego-deel achter je verlangens. Het loslaten dat je iets nodig hebt om je gelukkig te voelen.

Ik kan dit uit eigen ervaring onderstrepen. Nadat ik zelf veel innerlijk werk heb verricht en écht van mezelf was gaan houden, kwam ik opeens zomaar mijn soulmate tegen!

Vertrouw om te manifesteren

Een andere tip: leer te vertrouwen als je wilt manifesteren. Als je vanuit neediness komt, dan geloof je eigenlijk niet dat je het waard bent. Je gelooft niet dat je echt kunt ontvangen wat je wilt. Je probeert er namelijk nog controle op uit te oefenen. Door dingen na te jagen. Door hard te werken. Enzovoorts.

Leer te vertrouwen op de liefde van God, je Hogere Ziel, het Universum. Leer te vertrouwen dat de dingen wel komen, zonder dat jij er veel energie aan hoeft te besteden.

Vertrouw dat het leven je brengt wat je wilt. En vertrouw erop dat op dit moment alles goed is zoals het is.

En het is écht niet zo makkelijk om helemaal in dat vertrouwen te zakken, hoor. Zelf had ik hier enorme moeite mee. Ik geloofde niet altijd in mijn waarde. Geloofde niet altijd dat dingen altijd goed komen.

Je merkt dit bijvoorbeeld aan piekeren. Als je piekert over de toekomst, hoe dingen uitwerken, of je wel genoeg geld gaat hebben, of je ooit iemand vindt die écht bij je past…

…dan is dat een teken dat je niet vanuit vertrouwen handelt. Maar uit angst.

Het heeft mij erg geholpen om hierin ook coaching te krijgen. Iemand anders ziet al makkelijk de blinde vlekken waarmee jij worstelt. En kan jou helpen om verder te komen in je ontwikkeling.

Natuurlijk kun je het ook alleen bereiken. Maar het gaat écht sneller met de juiste hulp. Gun jezelf die hulp dan ook. Je bent het waard.

Wat nu als je deze 3 tips al uitvoert, maar het lukt nog steeds niet om te manifesteren wat je wilt? Het kan zijn dat je tegen de limieten van de wet van aantrekkingskracht aanloopt – klik op de link hiervoor om daar meer over te lezen.

Ben je een bewuste ondernemer en wil je ook dit soort teksten schrijven? Check dan mijn aanbod eens.