10 tips voor een high vibe ochtendritueel

10 tips voor een high vibe ochtendritueel scaled 1Heb jij al een ochtendritueel dat écht fijn voelt? Of doe je maar wat? Je kent het vast wel, die dagen waarmee je met een verkeerd been uit bed stapt. Opeens lijkt alles minder lekker te gaan en tuimel je van het ene frustratiemomentje in het andere.

Voor mij is zo’n dag al lang geleden. En dat komt omdat ik dankzij mijn ochtendroutine iedere dag in een high vibe start. Dat voelt heerlijk. Zo verloopt de hele dag beter en bereik je ook makkelijker je doelen.

Ben je benieuwd hoe je zo’n ochtendritueel ontwikkelt? Of ben je op zoek naar tips en tricks om je ochtendritueel te verbeteren of aan te vullen? Check dan zeker dit artikel met 10 tips. Een goede ochtendroutine kan je leven namelijk compleet veranderen

Waarom je een high vibe ochtendritueel nodig hebt

Veel mensen beginnen de dag met negatieve invloeden. Zorgen die je hebt van gisteren, je baas die loopt te zeiken in een appje of een aantal deprimerende nieuwsberichten. En boem, je vibe is omlaag. Een ochtendritueel kan dat voorkomen.

Als je namelijk je dag in een hoge vibe begint, dan raakt al die negativiteit je niet zoveel. Je bent uitgerust om een heerlijke dag tegemoet te gaan.

Begin je jouw dag niet zo negatief? Dan nog is een ochtendritueel aan te raden. Hoe beter jij je dag start, hoe beter je hele dag verloopt. Want vergeet niet dat de law of attraction continu werkt en je de dingen aantrekt die je met je vibe uitstraalt.

Dan kun je er maar beter voor zorgen dat jouw vibe sky high is, toch? Zo kan je dag niet meer stuk.

Ontwikkel je persoonlijke ochtendritueel

Met een goede ochtendroutine kan je dag niet meer stuk scaled 1Je bereikt het meeste met een ochtendritueel dat is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Zelf knutsel ik nu al een aantal jaar aan mijn ochtendroutine en ik begin steeds beter aan te voelen wat goed voor me werkt.

Ik volg nu dan ook geen vast plan meer, maar doe wat in het moment goed voelt. Als je nog geen ochtendritueel gebruikt, kan een vast plan wel houvast bieden. Je moet er tenslotte eerst nog een gewoonte van maken.

Laat je bij het samenstellen van je ochtendroutine vooral leiden door je inspiratie en ingevingen. Misschien speelt een bepaald thema een grote rol voor je. Bijvoorbeeld acceptatie. Dan kun je iedere dag wat tijd aan acceptatie besteden.

Hoeveel tijd heb je nodig voor je ochtendroutine?

Dat hangt helemaal van jou af. Je kunt er zo veel of weinig tijd aan besteden als je wilt. Persoonlijk doe ik het 1-2 uur. Heb je maar 10 minuten? Dan kun je er 10 minuten van maken. Je kunt het altijd nog uitbreiden. Heb je weinig tijd in de ochtend? Sta dan gewoon wat eerder op.

10 tips voor een ochtendritueel waarmee je dag niet meer stuk kan

Kies uit onderstaande tips wat je aanspreekt en verwerk het in je ochtendritueel. Experimenteer en ervaar wat voor jou goed werkt. Uiteraard kun je dingen combineren. Zo kun je tijdens het douchen je dag visualiseren. Of als je ontbijt een inspirerende video kijken.

Ochtendritueel tip 1: Water drinken

Ochtendritueel water drinken scaled 1Het eerste onderdeel van mijn ochtendritueel is water drinken. Als je net wakker wordt, heeft je lichaam al uren geen water ontvangen en is daarom zelfs uitgedroogd. Daarnaast heeft het drinken van water nog een hoop andere voordelen. Drink daarom tenminste 1-2 glazen water na het opstaan.

Ochtendritueel tip 2: Dankbaarheid

Het is inmiddels al bewezen dat dankbaarheid een positief effect heeft op je leven. Bovendien voelt het ook gewoon heerlijk. Je dankbaar voelen is daarom een van de krachtigste manieren om je geluksgevoel instant te verhogen. Daarom past het perfect in je ochtendroutine.

Schrijf bijvoorbeeld iedere dag 5-10 punten op waarvoor je dankbaar bent. En concentreer je dan op het gevoel, zodat het nog groter wordt. Je kunt ook tijdens het drinken van je water al bedenken waar je dankbaar voor bent. Aan jou de keus.

Ochtendritueel tip 3: Verbind je met de aarde en het universum

Het voelt heerlijk om je na het opstaan gelijk te verbinden met de aarde, de natuur en het universum. Ga bijvoorbeeld met je blote voeten in het gras staan. En voel dat er wortels vanuit je voeten de aarde in schieten. Zuig de energie op in je lichaam.

Je kunt het ook kort als meditatiemomentje doen. Ik stel mezelf de aarde voor en voel hoe de aarde mij draagt en me vertrouwen geeft. Dan stel ik me voor dat ik maar een klein wezen ben, op een grote aarde, in een nog groter universum. Zo voel ik de immensheid van de gehele schepping en verbind ik me met de creatiekracht van het universum.

Vind een manier die bij je past, zodat je tijdens je ochtendroutine kunt genieten van een heerlijke natuurlijke energieboost.

Ochtendritueel tip 4: Mediteren

Ochtendritueel mediteren scaled 1Mediteren is voor mij een van de meest effectieve manieren om mijn vibratie te verhogen. En het grote voordeel: je kunt wel op honderden manieren mediteren. Het is dus niet zo lastig om meditaties te vinden die bij je passen.

Soms sluit ik gewoon mijn ogen en haal ik rustig adem. Om me dan te concentreren op positieve gevoelens, zoals vreugde, liefde en rijkdom.

Andere keren gebruik ik geleide meditaties. Ik heb een hele lijst op YouTube met meditaties. Ook heb ik een app en playlists op Spotify.

Hoe dan ook, als ik uit mijn meditatie kom, is mijn vibe sky-high.

[Update 2023: inmiddels zijn er nog maar een paar meditaties die ik doe. Omdat ik een aantal meditaties ontdekte die véél effectiever zijn dan alle meditaties die ik ervoor kende. En dat zijn de meditaties uit pranic healing, met name de ‘meditation on twin hearts’. Binnenkort kun je ook naar een retraite op Bali komen om hier kennis mee te maken. Of bijvoorbeeld om een complete ‘magic morning retreat’ te volgen, waarin je iedere dag een super effectief ochtendritueel volgt en de rest van de dag tijd hebt om Bali te verkennen. Dé manier om voor eens en altijd een heerlijke ochtendroutine aan te leren.]

Ochtendritueel tip 5: Visualiseren

Een visualisatie past in je ochtendroutine prima na een meditatie en soms visualiseer je al tijdens een meditatie.

Je kunt visualiseren op verschillende manieren doen. Richt je bbijvoorbeeld op je wensen en zielsverlangens. Stel je voor hoe het is als ze werkelijkheid zijn.

Ook kun je de rest van je dag visualiseren. Hoe zou je dag idealiter verlopen? Hoe ga je op de meest positieve manier met bepaalde situaties om?

Visualisaties kunnen erg sterk zijn. Maar je moet er wél echt in geloven. Als je merkt dat een visualisatie weerstand oproept en jou een minder fijn gevoel geeft, dan heeft het natuurlijk geen zin. Let dus op je vibe en wees creatief.

Ochtendritueel tip 6: Affirmeren

Affirmaties kunnen je helpen om tijdens je ochtendritueel in een lekkere vibe te komen. Persoonlijk doe ik het niet zo vaak, maar misschien vind jij het wel een fijne tool. Ook bij affirmaties is het belangrijk dat je er wel echt iets bij voelt.

Je kunt wel honderd keer zeggen dat je rijk bent en dat geld gemakkelijk naar je toe stroomt, maar als je dat niet écht voelt en gelooft, dan heeft het eerder een averechts effect.

Pas in dat geval je affirmaties aan. Maak bijvoorbeeld gebruik van: “Ik ben er klaar voor om…”, “Ik stel me open om…” of “Ik gun het mezelf om…”

Tip: op YouTube vind je ook veel ‘gratitude affirmations’.

Ochtendritueel tip 7: Bewegen

Een kleine workout in de ochtend kan wonderen doen. Je hoeft echt geen uren op de yogamat te staan of je kapot te zweten in de sportschool. Een tiental minuten stretchen of bewegen is al genoeg. Het gaat erom dat je bloed gaat stromen en er een aantal gelukshormoontjes in je hersenen vrijkomen. Voelt lekker.

Sommige mensen doen dit het liefst gelijk na het opstaan. Omdat het je in een actieve staat brengt. Persoonlijk doe ik het pas later. Als je net uit bed komt, ben je nog een beetje dromerig en zit je op lagere brainwaves. Dat maakt in mijn ogen mediteren en visualiseren makkelijker.

Ochtendritueel tip 8: Lees of kijk iets inspirerends

Een stukje lezen in een inspirerend boek kan een mooi onderdeel van je ochtendroutine zijn. Als je toch al bezig bent in een self-help boek, lees dan eens in de ochtend wat. Of lees een artikel op een van je favoriete websites.

YouTube staat ook vol met inspirerende en motiverende fimpjes. Bijvoorbeeld over de wet van aantrekkingskracht. Hier even tien minuten naar kijken, kan je echt in een lekkere hoge vibratie brengen. Nu kun je iedere uitdaging aan!

Ochtendritueel tip 9: Schrijven

Schrijven in je ochtendroutine scaled 1Schrijven kan een geweldige toevoeging aan je ochtendritueel zijn. Waar moet je over schrijven? Dat kan van alles zijn. Pak een pen en papier en laat de inspiratie in je opkomen.

Misschien wil je een soort dagboek bijhouden. Waarin je over je gevoelens etc. schrijft. Dat kan super helend zijn.

Persoonlijk krijg ik vaak geweldige inzichten. Downloads van het universum (of mijn ziel). Zo schrijf ik soms ineens al een stuk van een artikel. Of heb ik een aantal prachtige ideeën.

Krijg je echt niet op papier? Dan kun je freewriting proberen. Begin gewoon over iets te schrijven. Maakt niet uit wat. En ga dan door. Zelfs als je begint met: “ik heb geen idee wat ik moet schrijven, maar ik probeer het toch…”

Ochtendritueel tip 10: Intentie(s) zetten

Zet tijdens je ochtendritueel een intentie voor de rest van je dag. Zo houdt je gemakkelijk focus en geef je jouw dag een doel.

Een intentie kan van alles zijn. Neem je bijvoorbeeld voor om vandaag over niets te oordelen. Of zet de intentie dat jij je volledig overgeeft aan de leiding van het universum.

Geen idee qua intentie? Vraag dan aan het universum of je ziel welke intentie vandaag bij je past. Luister naar de inspiratie. En volg je hart.

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit? Heb je zelf nog goede tips? Laat het even weten in een reactie.